Homepage
Nissan Primera Owners Club Nissan Primera Owners Club > General Open Forums - NO TRADING! > Nissan Primera Help & Queries
  New Posts New Posts
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Nissan Primera P12 Radio saying "Secure"

 Post Reply Post Reply Page  123 5>
Author
Message
robertgroves View Drop Down
NPOC Guest
NPOC Guest


Joined: 20 Jan 2013
Location: Cornwall
Points: 5
Post Options Post Options   Quote robertgroves Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Nissan Primera P12 Radio saying "Secure"
    Posted: 20 Jan 2013 at 7:14pm
Hi, i have just bought a Nissan Primera SVE and discovered that the radio/Satnav is not working. when pressing the 'on' button, the screen displays 'SECURE' and nothing happens.
Navigation system owners manual states that the anti theft function is working??

Previous owner has neglected to fill in the Key code and NATS Pin Code

Any hints/help would be much appreciated

Bob
Back to Top
ragt20 View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Swiss Tony

Joined: 02 May 2003
Location: Other
Points: 69098
Post Options Post Options   Quote ragt20 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Jan 2013 at 8:08pm
hi and welcome to npoc. 


that is an odd one as the radio should be coded to the ecu, unless you can find the code for it, your only hope is gonna be a visit to nissan to get them to recode it for you
Back to Top
timeshock! View Drop Down
NPOC Member
NPOC Member


Joined: 29 Jan 2006
Location: Newcastle
Points: 13649
Post Options Post Options   Quote timeshock! Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Jan 2013 at 9:00pm
Hi and welcome to the forumHandshake
First off. are you sure you hav Sat Nav fitted, you will either have a DVD player under the CD player of under the front passenger seat dependent on the edition of your P12.
What colour is the Secure message is shown, all equipment on the P12 is hard coded so you do not need anything but the right keyfob
Back to Top
robertgroves View Drop Down
NPOC Guest
NPOC Guest


Joined: 20 Jan 2013
Location: Cornwall
Points: 5
Post Options Post Options   Quote robertgroves Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Jan 2013 at 9:44pm
Hi, thanks for the welcome, Sat Nav is fitted and there is a dvd player under the cd player in the center console. After starting the engine, the satnav gives the language option then shows my location on map, then after about 1 min the screen goes blank with the word SECURE highlighted in light green appears and no further satnav or radio options are available. pressing climate control knob returns the screen to the climate control panel which is fully functional.
Thanks for your comments.

Bob
Back to Top
timeshock! View Drop Down
NPOC Member
NPOC Member


Joined: 29 Jan 2006
Location: Newcastle
Points: 13649
Post Options Post Options   Quote timeshock! Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Jan 2013 at 10:01pm
A light green background and the word secure indicates either a fault with the radio/cd or the unit has been replaced and not re-coded to the ecu. If you bought this through a dealer take it back to them to get it sorted. Did you test drive this before you bought it? did it happen while you drove it or has it just happened?
Back to Top
Electrolyte View Drop Down
NPOC Guest
NPOC Guest


Joined: 12 Aug 2011
Location: Ba-Bru City
Points: 1368
Post Options Post Options   Quote Electrolyte Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Jan 2013 at 10:55am
Think some have cured this by disconnecting battery for 30 mins.
Back to Top
wickydude View Drop Down
NPOC Guest
NPOC Guest


Joined: 24 Sep 2010
Location: Netherlands
Points: 2231
Post Options Post Options   Quote wickydude Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Jan 2013 at 12:21pm
Battery disconnect is a good one to try. these faults can be lots of things.
I got a green secure warning once because the right channel speakers were cut (because I was installing a carkit). That disappeared after reconnecting the speakers and turning the ignition off and back on.
Back to Top
robertgroves View Drop Down
NPOC Guest
NPOC Guest


Joined: 20 Jan 2013
Location: Cornwall
Points: 5
Post Options Post Options   Quote robertgroves Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Jan 2013 at 12:24pm
Hi, thanks for the top tip! i disconnected the battery for 40 mins and when i re-connected it, hey-presto, radio and satnav came to life!!!!! thanks to all for hints and comments

Next query, i was told that there is seat heating, looking under the drivers seat there is wiring and what appears to be a fan unit, owners manual shows seat heating switches to be on the center console, but..... none visible. any ideas?

Bob
Back to Top
wickydude View Drop Down
NPOC Guest
NPOC Guest


Joined: 24 Sep 2010
Location: Netherlands
Points: 2231
Post Options Post Options   Quote wickydude Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Jan 2013 at 12:31pm
The heating is in the seat, not below.
It's probably the subwoofer, if it looks something like the bottom right of this pic.
Back to Top
timeshock! View Drop Down
NPOC Member
NPOC Member


Joined: 29 Jan 2006
Location: Newcastle
Points: 13649
Post Options Post Options   Quote timeshock! Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Jan 2013 at 12:53pm
Seat heating switches are adjacent to the handbrake
Back to Top
Electrolyte View Drop Down
NPOC Guest
NPOC Guest


Joined: 12 Aug 2011
Location: Ba-Bru City
Points: 1368
Post Options Post Options   Quote Electrolyte Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Jan 2013 at 2:23pm
Originally posted by wickydude wickydude wrote:


I got a green secure warning once because the right channel speakers were cut (because I was installing a carkit). That disappeared after reconnecting the speakers and turning the ignition off and back on.
 
Thats handy to know as it suggests the radio has output protection which triggers the secure message if there is a problem with the speakers or the output i/c.
Back to Top
Tweedales View Drop Down
NPOC Guest
NPOC Guest


Joined: 26 Jan 2013
Location: United Kingdom
Points: 4
Post Options Post Options   Quote Tweedales Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Mar 2013 at 9:38pm
After having a new battery fitted the radio didn't work and the "secure" green screen appeared. Tried disconnecting the battery for 30mins as suggested here but it didn't work and to make matters worse it has caused the CD player to give out a constant bleep and lights on it to flash. Can anyone help please?
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  123 5>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.