Nissan Primera Owners Club Nissan Primera Owners Club > General Open Forums - NO TRADING! > New Members
  New Posts New Posts RSS Feed - Audio nightmare
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Audio nightmare

 Post Reply Post Reply
Author
Message
pabsh-32@hotmail.co. View Drop Down
NPOC Guest
NPOC Guest


Joined: 11 Apr 2021
Location: Wales
Online Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote pabsh-32@hotmail.co. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Audio nightmare
    Posted: 15 Apr 2021 at 12:58pm
Hello I am new to forum and am having a problem with my 2005 wp12 2.2 DCI primera audio unit it is showing secure on green which I know is problem with audio unit as my cd player was flashing and beeping after garage changed my battery so have decided to change to a Sony stereo the problem I am having is finding a diagram of audio connectors so I have worked out the speaker cables using a battery just stuck on other cables l am guessing at the other and was wandering if someone can help as I have got the stereo to work when you turn ignition but am stuck on some wires

1, yellow/red ? Possibly ground
2, pink ? Constant battery - ignition ??
3, yellow ?????
4, another yellow ????

Any help would be greatfully received
Back to Top
timeshock! View Drop Down
NPOC Member
NPOC Member
Avatar

Joined: 29 Jan 2006
Location: Newcastle
Online Status: Offline
Points: 14213
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote timeshock! Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Apr 2021 at 8:38am
Hi and welcome to the forumHandshake
You don't mention if sat nav is fitted which can add complication and be wanrned that you could loose functionality of some systems. That said it has been done have a look here.

https://www.npoc.co.uk/forum/nissan-primera-p12-aftermarket-headunit_topic51342_page2.html


Back to Top
pabsh-32@hotmail.co. View Drop Down
NPOC Guest
NPOC Guest


Joined: 11 Apr 2021
Location: Wales
Online Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote pabsh-32@hotmail.co. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Apr 2021 at 12:30pm
Hi timeshock it has got the sat Nov fitted under passenger seat have wired it in so far it works great just when you switch ignition off the stereo resets itself and won't store and channels I might have to run a fused wire from the engine fuse box to add constant power. Everything else works fine apart from the secure coming on will have a look at the thread fingers crossed
Back to Top
pabsh-32@hotmail.co. View Drop Down
NPOC Guest
NPOC Guest


Joined: 11 Apr 2021
Location: Wales
Online Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote pabsh-32@hotmail.co. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Apr 2021 at 3:53pm
Hi timeshock had a look at thread your a life saver solved the problem everything working great now just need to get the secure removed ☺️
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This forum is optimised for a 1024x768 screen resolution

Copyright © 2001-2020 Nissan Primera Owners Club. All rights reserved.