Nissan Primera Owners Club Nissan Primera Owners Club > General Open Forums - NO TRADING! > Nissan Primera Help & Queries
  New Posts New Posts RSS Feed - Nissan Primera P10 high beam problem
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Nissan Primera P10 high beam problem

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Eversti View Drop Down
NPOC Guest
NPOC Guest
Avatar

Joined: 21 Jul 2019
Location: Finland
Online Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Eversti Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Nissan Primera P10 high beam problem
    Posted: 19 Sep 2019 at 4:08pm
Hello, fellow Nissan owners. I have a problem with my passenger side high beam. It won't switch on. Other side works fine. I've ruled out the bulb and the fuse. Is there a relay somewhere or could it be a ground problem? 
Back to Top
essNchill View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar
Nissyen Gaius Fluff

Joined: 05 Feb 2003
Location: Hampshire
Online Status: Offline
Points: 62040
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote essNchill Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Sep 2019 at 5:28pm
I'd check the actual plastic plug that the connector (with the headlight wiring attached) plugs into. We've seen then deteriorate with heat over time (almost looks melted) or possibly look for green fuzz on the connecting pins (same block), if any signs of melting replace block, if green fuzz, you can clean the pins :)
Back to Top
Eversti View Drop Down
NPOC Guest
NPOC Guest
Avatar

Joined: 21 Jul 2019
Location: Finland
Online Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Eversti Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Sep 2019 at 5:34pm
Yeah actually just solved it. Previous owner had done some abico repairs and the three wires of the H4 were connected wrong. So you were kind of right LOL
Back to Top
schwen View Drop Down
NPOC Member
NPOC Member
Avatar

Joined: 20 Apr 2007
Location: Spain
Online Status: Offline
Points: 4315
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote schwen Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Sep 2019 at 9:23pm
Double check that if u have dual headlamps, the two main bulbs, H4 and H3 must be doing high beam.
P10 Army - G20.net MOTM April ´09 - NPOC.co.uk COTM April ´11
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This forum is optimised for a 1024x768 screen resolution

Copyright © 2001-2019 Nissan Primera Owners Club. All rights reserved.